Parket vloeren door AVé


Een parketvloer is een vloer met een massief houten toplaag. Hierdoor straalt een parketvloer klasse, luxe en warmte uit. Bovendien is deze ook nog eens enorm duurzaam.

De mogelijkheden voor een parketvloer zijn enorm, bijna iedere gewenste houtsoort, legmethode of stijl is mogelijk in bijna elk formaat.

Ons assortiment bestaat uit verschillende parketvloeren:

Tapis: Tapis is de benaming voor een parketvloer die op een traditionele manier wordt gelegd. Deze vloer kan in elk gewenst patroon worden gelegd zoals visgraat, Hongaarsepunt, maar ook een Hollands patroon behoort tot de mogelijkheden. Tapis is in vele houtsoorten leverbaar. Bij deze legmethode wordt eerst een ondervloer gelegd van bijvoorbeeld vezelplaat. Daarna worden de stroken Tapis op de ondervloer vastgelijmd en vernageld. Daarna wordt het parket machinaal geschuurd, de nagelgaatjes worden gestopt en de vloer wordt afgewerkt met een (kleur) olie of lak. Het resultaat is een naadloze parketvloer volledig naar wens gemaakt. 

Bourgogne: Wilt u een onverslijtbare vloer in brede delen. Kies dan voor bourgogneparket. Bourgogne is ca 9 mm dik, heeft een massieve toplaag en is verkrijgbaar met of zonder vellingkant. De delen worden net als bij een Tapisvloer verlijmd en vernageld op een tussenvloer van vezelplaat of mozaiek. Deze vloer kan ook in alle afwerkingsvormen gemaakt worden.

Verouderd parket: Binnen ons ruime assortiment vormt verouderd parket één van meest in het oog springende productgroepen. Met verouderd parket creëert u de sfeer van vroegere tijden. Voor verouderd parket gebruiken wij uitsluitend frans eiken, dat met zorg getrommeld en/of gekastijd wordt. Vervolgens kan het eiken worden gerookt en worden afgewerkt met (kleur) olie.

Hoogwaardig en slijtvast mozaïekparket. Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht – haaks op elkaar staande – blokjes. Deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes, ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm.

Na het leggen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd (met een voegenkit en houtstof). Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, was of laklaag naar wens.

Uw vloer in topconditie houden met een paar eenvoudige stappen? Download hier de onderhoudswijzer.

De voordelen van parket

  • Zeer duurzaam
  • Belast het milieu het minst
  • Verhoogt de waarde van de woning
  • Goede isolatie
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Grote keuze in houtsoorten, afwerkingen en kleuren
  • Veel legmogelijkheden